Varje vecka träffar jag många olika människor, oavsett om det är en massagekund, träningsdeltagare eller i något annat sammanhang,  detta brukar ofta leda till intressanta och givande samtal. Något som helt klart det bästa med mitt jobb!

Den senaste veckan har det varit mycket prat om träning i olika former. Från denna vecka tar jag med mig tre guldkorn som jag har tänkt en del på. Tre helt olika människor, med olika bakgrund och förutsättningar, men med en sak gemensamt. De testade något nytt och är sedan den dagen fast. I träningssammanhang har man många gånger en intalad bild om sig själv, det kan vara allt ifrån att ”jag är inte så dansat” eller ”det är jag för gammal för” till ”det är inte min grej, jag promenerar hellre själv”. Här ska jag inte sticka under stolen med att jag själv kan göra precis samma sak. Men hur kan man veta något säkert utan att ha gett det en ärlig chans? Precis så var det men de här tre personerna, de hade en tydlig bild om vilken typ av träning som var deras grej och hade väl heller inga större planer på att ändra på det. Men så hände något, det var nämligen någon/några som (kanske med lite tjat) fick dem att testa något nytt. Testa något som de idag har som stående post i sitt veckoschema och som det ska mycket till för att de ska prioritera bort. Och detta gör mig så glad, träning ska vara roligt och som sagt hur vet man att något inte är kul om man inte har testat? Jag förstår att man kan känna sig väldigt obekväm till en början, jag minns själv hur det var i början. Då är det tur att man kan ta hjälp av en kompis, partner eller varför inte en kollega som kan göra en sällskap. Saker och ting är oftast roligast när man gör det tillsammans med någon annan.

Tyvärr är det inget idag som är gratis och det är såklart förståeligt, något man kanske blivit ännu mer medveten om som företagare. Med andra ord kan det vara kostsamt att kunna testa något nytt i träningsväg. I januari inledde vi en hälsoutmaning på facebook, där den första utmaningen var just att testa tre nya aktiviteter. Bland kommentarerna lyftes faktiskt detta ämne, att många kanske inte har möjlighet till detta rent ekonomiskt. Där fick vi helt enkelt en utmaning i utmaningen, hur kan man göra detta så kostnadssnålt som möjligt? Någona kom då med den briljanta idén att man kan använda sig av internet och youtube. Vips så hade många hittat och testat bl. a. Zumba och yoga.

Bjuder här på en passande bild utifrån ämnet, den togs för några veckor sedan då jag klev utanför min comfotzone, dvs bort från dansklasserna, och istället testade något nytt i form av Moveoo Flex. Som man kanske förstår av bilden tillbringades stora delar av passet balanserandes på en pilatesboll. Ett pass med mina två svagheter, balans och styrka. Med brännande muskler och frustration över övningar, som såg så enkla ut, ständigt fick mig att tappa balansen och glida av bollen. Men jag tog mig igenom det, och vet ni vad? Det var så roligt att jag tog första bästa tillfälle och testade det igen.

Har du en nyfunnen kärlek inom träning? Dela gärna med dig.

/Linnéa

13076819_10207788733855140_8903067726162788475_n
Här har vi mig, trött och frustrerad över att bollen lever sitt egna liv.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

©LimonWellness 2015 - Back to basics