kickstart

C9 – Forever Living

Det du får är ett kit för nio dagars fasta i en box som känns väldigt påkostad.

Den är riktad till dig som är kvinna, det märks ganska tydligt att detta är deras målgrupp. Speciellt till dem som inte är speciellt fysiskt aktiva.

Mitt mål med kickstarten är att bli piggare – Lina 

 

Dag 1

Lina: Jaha, frukosten bestod av lite aloe vera och 1 vitamintablett

Man får även dricka örtte vilket var min räddning.

Jag mådde faktiskt ganska bra, det är ju mer ett invant beteende att få äta. Ställer man sig in på att det inte ska vara fallet går det ganska bra.

 

Linnéa: Kände mig ändå rätt laddad inför detta, efter att behövt skjuta upp starten längre än planerat pga mina instruktörspass, vårruset mm, skulle det ändå bli rätt kul att få köra igång… Tills frukosten kom, som bestod av aloeveragel blandat med vatten och en tablett… Aloeveran var då inte god, men jag bet ihop och drack upp. Bläddrade febrilt i den tillhörande guiden för att se hur mycket sånt man skulle dricka, till min stora besvikelse var det ett glas till varje “måltid”.

 

Dag 2

Lina: Det har faktiskt gått oförskämt bra dessa två dagar. Lite trög i huvudet kan man som säga.. Pga av stressen i kroppen som blir då man inte får tillräckligt med mat så blir man mer vaken. Men dock lite trögare än vanligt.

 

Linnéa: Trots skräckupplevelsen med aloeveran överlevde jag dag ett och kände mig oförskämt bra till dag två. Dagen till ära var jag ute på företagsmassage, kanske inte den bästa planeringen men det gick ändå riktigt bra. Man kan säga att jag maxade mellanmålen och njöt av mina tomater och morötter mellan varven. På kvällen vankades det barnvaktssittning och det var ungefär här verkligheten kom ikapp mig. Blodsockret var näst intill obefintligt och jag som i vanliga fall kan vara ganska känslig mot detta om det går för långt mellan måltiderna. Lite te och en morot blev räddningen.

 

Dag 3

Lina: Hade gått ner 2.5 kilo (konstigt då man inte får äta =) )

Äntligen så får man börja äta pulver till frukost =) samt 600 kcal annan mat.

Det jag har noterat är att det är väldigt skönt att allt är väldigt uppstyrt i det här konceptet. Du får veta precis vad du kan äta i varje måltid. Jag bytte ut middagen mot lunchen. Alltså åt jag mat till lunch, det blev soppa och sallad. Ganska dumt då jag både var energilös och hungrig på kvällen.

 

Linnéa: Denna morgon mådde jag inte bra, den tomma magen gjorde mig illamående, yr och så där härligt skakig. Tänkte testa en ny metod för att få i mig aloeveran: Shot + massa vatten efter. Inte en av mina bästa idéer, hade jag haft något innehåll i magen så hade det kommit upp. Hade ett litet pepp-samtal med Lina, (dvs jag klagade och hon stöttade) och blev påminnd om att väga/mäta. Hade tappat 1,5 kg och hela tre cm runt midjan. Även om detta inte var mitt mål med detta så blev det helt klart en morot. På kvällen avnjöts en härlig varm soppa, nog fasen skulle jag klara detta!

 

Lina Dag 4

Jag har ett fysiskt jobb som massör och tycker även om att träna. Därför måste man fylla på lite extra med mellanmål. Det blir mycket grönsaker och frukt thank god for “fria listan”  =)

Var hungrig idag då jag vaknade, vaknade dessutom 1 timme tidigare än klockan säkert för att kroppen vill äta så att stressystemet har triggasts igång av det låga kaloriintaget

 

Linnéa Dag 4 och 5

Efter en intensiv vecka hade jag en ledig helg, vilket nog var tur. Dessa dagar flöt ihop en aning då jag försökte göra så lite som möjligt för att spara på energin. Bläddrade drömfullt igenom dagboken och riktigt längtade tills allt var över. Hittade en ny metod får att få i mig mer vatten, vilket jag är dålig på även i vanliga fall. Fuskade lite med bubbelvatten trots att det avråds då kolsyran kan göra en upsvälld. Men bubbelvatten med lite färskpressad citron var ju rena lyxen!

 

Lina Dag 5

Dagen gick bra men mot kvällen blir man väldigt trött. Jag tränade yoga på kvällen men det är nästan så att man inte orkar. När jag tränar så är jag van att träna med energi, och jag är van att kroppen svarar som jag vill. Så det blev nästan så att jag inte orkade träna istället.

 

Dag 6

Lina: Oj, nu är energin slut med flera massager på raken och maxat intag av mellanmål så blev det en väldigt tidig kväll. Mitt mål med kickstarten att bli piggare funkar inte riktigt så bra just nu. För en redan fysisk aktiv person så måste de se över programmet.

 

Linnéa: Ny vecka nya tag, även om det är nationaldag. Med facit i hand så var det nog min bästa dag, jag kände mig riktigt pigg. Dags för väg och mät igen, hade tappat ytterligare två cm och hela 6hg! Sambon fick t o m med mig på gymmet, kände mig riktigt fit helt enkelt. Som Jack i Titanic säger, “I’m the King Queen of the world!”.

 

Dag 7

Lina: Jobblördag och försöker att göra så lite som möjligt mellan behandlingarna. Jag som annars har mycket energi på morgonen har tappat energin även där. Känner mig begränsad på grund av energibrist.

 

Linnéa: Min segerkänsla tycks ha försvunnit lika snabbt som den kom.. Jag känner mig trött och uppsvälld. Dagens bästa ögonblick var när man i boken fick kryssa i rutan för “dag 7 klar! 2 dagar kvar”.

 

Dag 8

Lina: NU är det bara att bita ihop 2 dagar till, känner mig inte alls så pepp längre, får verkligen anstränga mig mentalt. Tycker att det är tråkigt att dricka min frukost. Den är söt och god men jag är van att äta mat som man får tugga.

 

Linnéa: “En dag kvar, jag klarar det här!” Fantiserade om vad jag skulle äta till “lunch” dag 9 då man får tillföra lite extra kalorier…

 

Dag 9

Lina: Japp, nu är vi entligen här!! Fullt med behandlingar hela dagen och så avslutar vi med vårruset! Sista dagen med shaken och tabletten. Jag är inte så värst förtjust i tabletter så att ta en varje morgon frukost och lunch har inte känts så bra.  

 

Linnéa: Dagen D! Kunde knappt tro att det var sant. Dagen var av ett lättare slag då jag var ute på ett föreläsningsuppdrag och unnade mig en klipptid innan lite eftermiddag/kvällsjobb med massage. Behöver jag säga att jag somnade med ett leende på läpparna?

 

 

Vad har jag tagit med mig?

 

Linas tankar: 

En sak som jag reflekterande över några dagar in i programmet är vad lätt det var att följa en bok och ett upplägg som någon annan hade tagit fram och gjort. Det här ska du äta och det här kan du göra. Men för mig som känner min kropp så var det på tok för lite energi för att jag skulle kunna klara av min vardag. Nu har inte alla människor fysiskt aktiva jobb men jag valde dessutom bort vissa av mina träningspass för att jag inte orkade.

Tyckte att boxen var dyr med tanke på att man inte åt upp allt utan nu har jag produkter kvar som jag inte vet vad jag ska göra med.

Jag är fortfarande lite emot att dricka shaken trots att jag gjort det 2 gånger varje dag i 9 dagar, den innehåller på tok för mycket socker. En näringsrik frukost, lunch och middag bör innehålla kolhydrater, fett, protein, mineraler och vitaminer. Det får man i sig i vanlig kost om man tänker på att äta ur alla bitar av kostcirkeln och äta frukt och grönsaker med olika färger så kommer man hur långt som helst. Mycket handlar om att man måste lyssna på sin kropp och se vad just den behöver.

 

Om man ser på programmet som en kickstart så var det verkligen en kickstart, det var bra att när man väl äter nu efteråt så tänker man mer kvalitét på de kalorierna man väl äter. Fria listan var det bästa, ät frukt och grönsaker om du blir hungrig mellan måltiderna, så himla bra. Har faktiskt blivit bättre på att förbereda min mat och mina mellanmål kvällen innan. Det gör att man inte äter så mycket på impuls, utan att man först gör ett aktivt val innan, är det värt dessa kalorier eller ej?

 

Linnéas tankar:

Har alltid varit lite skeptisk mot pulver och tabletter, men har inget emot att testa saker för att se lite hur jag och min kropp reagerar. Denna kickstart har helt klart varit enkel att följa då det har funnits en dagbok där man dag för dag kunnat anteckna och kryssa för vad man ätit och hur man rört på sig. Men det krävs helt klart en del pannben, då man helt klart blir påverkad av att inte äta något.

 

Då jag hade riktigt svårt med Aloevera gelen, blev jag lite nyfiken på vilken funktion den egentligen hade. Jag gick därför in på Forever Livings hemsida för att läsa mer om produkten. Kan inte direkt säga att jag blev så mycket klokare då beskrivningen löd: Vår absoluta storsäljare har funnits med ända sedan starten, och är idag populärare än någonsin förut. Handplockad, naturell Aloe vera. En god start på dagen!”

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

©LimonWellness 2015 - Back to basics