Hälsovägledare massör MammaMagetränare

Nytt år nya möjligheter

Avsluta det gamla och in med det nya, det är klassiskt med nystarter i januari. Jag själv är likadan, vi behöver brytpunkter och förnyelse hela tiden. En del i att vara människa går ut på att känna meningsfullhet. Därför är det också viktigt att med jämna mellanrum stanna upp lite och reflektera över hur livet vi lever upplevs. Motivation är en färskvara, det betyder att vi motiveras av olika saker hela tiden.

 

Det är jättebra att de flesta av oss regelbundet reflekterar, då vi gör det en gång per år inför nyårslöftet. Men jag tror det kan vara bra att göra det lite oftare, till exempel genom att sätta olika delmål. Då riskerar man inte på samma sätt det klassiska där man startar hårt och sedan om olika anledningar inte kan bibehålla. (Blir sjuk, gått ut för hårt eller bara tappar motivationen). Med delmål är det lättare att komma upp på banan igen. En sak jag skulle vilja tipsa om är att man sätter mål från månad till månad. På så sätt kan man stämma av och justera vad som var bra och mindre bra efter vägen. Till exempel om man satt ribban för högt eller för lågt.

 

En sak som är viktig att tänka på är att det tar tid att skaffa sig nya goda vanor. För att ändra ett beteende och bryta det gamla kan man åtminstone räkna med 6-12 månader. Det handlar om att skapa rutin, så att vissa saker blir av utan att vi egentligen tänker så mycket på varför vi ska göra det. Det blir en del av dig. Så att ge allt som är nytt tid är en mycket viktigt.
Sedan behöver inte allt bli perfekt alltid heller. Jag minns när jag skulle börja göra yoga varje morgon. Men mina barn ville inte alltid låta mamma få denna “harmoniska” stund för sig själv, så det blev ibland att jag inte satte mig på mattan. Då sa min underbara yogalärare att det är bättre att få det gjort, men att det inte blir perfekt än att det inte alls blir av. Vilket är så otroligt sant, det är viktigt att ta hand om sig själv i alla skeden och situationer i livet. Kom ihåg att man aldrig ångrar ett träningspass som har blivit av.

 

Positiv
Positiv
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

©LimonWellness 2015 - Back to basics