Träd och snö

 

Ljuset och våren

Min man kallar mig kärringen mot strömmen…

Det händer så mycket på alla fronter samtidigt och helst av allt vill jag ibland bara krypa under mitt täcke och sova en liten stund…

Vårvintern är en period som är jobbig för mig personligen. Det har kanske slitit på att leva så länge med konstant brist på solljus och kanske d-vitaminbrist.

Det är dock konstigt att när solljuset väl kommer så börjar man känna sig deprimerad. De flesta andra blir så glada och lyckliga när solen väl kommer och jag känner tvärt om.

Man tror det beror på hormonet melatonin (som styr dygnsrytmen) som blivit lite rubbat under den mörka vintern. Seratonin, som är ett måbra hormon tror man även spelar en stor roll vid årstidsbunden depression. Vissa kan ju känna sig låga då hösten kommer, men då är jag själv på topp!
Mitt nya liv med medvetna val går ändå rätt okej, ibland faller jag tillbaka men ingen är väl perfekt? Det som har blivit extra bra är att jag verkligen känner efter vad jag vill ha och när jag har gjort valet så njuter jag till fullo!

 

 

smakbox

Boxar

Nu har även jag hamnat i boxträsket och det kändes ändå rätt att den boxen skulle innehålla mat. Denna månad var det temat tillsammans. Den innehåller både nyttiga och mindre hälsosamma livsmedel, men det är ändå lite roligt och spännande när den väl kommer.

 

Utbildningar

Sätta mål
Personlig utveckling

 

Våren är fulltankad med utbildning och utveckling för min del. Jag kommer att gå en utbildning i mental ergonomi där det handlar om att prestera utan att ta kål på sig själv. Väldigt intressant och det kommer säkert vara väldigt lärorikt. Jag hörde på radion i veckan att antalet kvinnor i åldern 30-35 som blev utbrända ökade mer i antal jämfört med andra grupper.
Sedan ska jag även gå en mamma pilates utbildning i Stockholm, det är en vidareutbildning i MammaMage konceptet. Dessutom kommer jag även att gå en specifik gravidmassage utbildning, vi har många gravida som kommer till oss på massage därför känns det extra kul att vidareutvecklas inom detta!

 

Allt gott!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

©LimonWellness 2015 - Back to basics