Här i LimonWellness blogg visar vi upp en hälsovägledares vardag. Vi ger bra tips och råd hur man kan leva ett mer balanserat och hälsosamt liv med livskvalitét. Back to basics betyder att vi inte krånglar till det och att man inte får vara för hård mot sig själv. Det ska vara lätt och enkelt att vara hälsosam. Vi står inte för någon speciell diet eller att utesluta vissa livsmedel utan ät det du vill men inte jämt.

Några snabba råd

Försök att välja ekologiskt i första hand. Detta kan dock vara en kostnadsfråga, men du känner din plånbok och vet bäst hur du kan hantera det. Man behöver inte byta ut allt direkt. Ekologiska råvaror har bevisats innehålla mindre gifter samt att näringsvärdet oftast är bättre.

Vegetariskt/veganskt – det är bra att försöka hålla igen på kött och framför allt chark, halvfabrikat och processerad mat. Ett bra steg att ta kan vara 1 dag i veckan som är köttfri. Många studier visar att veganer/vegetarianer lever längre.

Försök att laga din mat från grunden. Det är oftast mer hälsosamt och ekonomiskt. Lina som småbarnsförälder tycker halvfabrikat emellanåt är helt ok, men inte varje dag. Det bästa är att försöka planera sin mat i förväg för att det ska bli så bra som möjligt.

Gör också saker som du tycker är roligt och som du brinner för, det är också som balsam för din själ, vilket också är bra för din hälsa. Kultur är en sak som kommer mer och mer på tapeten för hälsans skull. Sjung i kör, måla en tavla eller gå en teater kurs. Unna dig saker som är bra för dig, massage, egen tid eller en resa. Vi på LimonWellness hoppas att vi ska kunna ge människor den individuella kunskap som alla människor behöver för att kunna leva sitt liv med höglivskvalitét och glädje.

om_oss

bro

  När livet tar en annan vändning. Ibland hamnar vi vid vägskäl som gör att…

naturen

Jag vet att jag sagt det förut men jag älskar verkligen hösten, framför allt naturen…

Nu börjar lite energi infinna sig i kroppen. Solens strålar skapar både lust och värme…

vatten i luleå

Nu är det 12 år sedan jag tog studenten och tänk vad livet har förändrats…

Örter och växter

Nu är det så att jag börjat inse att jag nog kommer att ha väldigt…

Vårmat

Nu är äntligen våren här och jag blir mer och mer sugen på att äta kall mat som sallader och smoothies. Nu i veckan har jag börjat äta smoothie i tallrik med sked då det är så himla tjocka och svåra att dricka, det finns tydligen ett namn för detta, smoothiebowl.

mindful

Så förkyld som jag varit i vinter har jag inte varit på flera år. Jag…

Hälsovägledare massör MammaMagetränare

Nytt år nya möjligheter Avsluta det gamla och in med det nya, det är klassiskt…

2017

  Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det har varit helt crazy på…

yoga

Älskar hösten ❤❤❤ Energin är så himla mycket bättre och mer på topp för mig…